Opnieuw een boek van W.F. Hermans verfilmd

Nooit meer slapen - W.F. Hermans

Nooit meer slapen – W.F. Hermans

Uitgever De Bezige Bij heeft de filmrechten van het boek Nooit meer slapen van Willem Frederik Hermans verkocht aan filmproducent KeyFilm.


het boek zal in het Engels verfilmd worden onder de titel Beyond Sleep. De film wordt geregisseerd door Boudewijn Koole, onder meer bekend van de bekroonde jeugdfilm Kauwboy.

Nooit meer slapen, gepubliceerd in 1966, vertelt het verhaal van de jonge geoloog Alfred Issendorf, die in het moerassige noorden van Noorwegen geologisch onderzoek gaat verrichten om een hypothese van zijn leermeester en promotor Sibbelee te staven. Issendorf is ambitieus: hij hoopt dat hem op deze reis iets groots te wachten staat, dat zijn naam aan een belangrijk wetenschappelijk bewijs zal worden verbonden.

Volgens de uitgever is Nooit meer slapen een “een grandioze roman over de kracht van de natuur en de kracht van dromen”.

- advertentie -

Eerder werden ook de boeken De Donkere Kamer van Damocles en De elektriseermachine van Wimshurst verfilmd.

Willem Frederik Hermans (1921-1995) behoort samen met Harry Mulisch en Gerard Reve tot de zogenaamde Grote Drie van de Nederlandse literatuur.

Nederlandse excuses voor executies Indonesië - Still NOSDe…
Leven met Oranje: de allereerste Nederlandse paparazzi-filmIn het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: