Opnieuw grote brand in historisch dorp China

De brand van twee weken geleden in Dukezong

De brand van twee weken geleden in Dukezong

In China is opnieuw een historische stad het slachtoffer geworden van een grote brand. Afgelopen nacht brak er brand uit in het dorp Baojing Dong in het zuidwesten van China en in totaal gingen ruim honderd woningen in vlammen op.

Twee weken geleden ging het 1300 jaar oude stadje Dukezong al in vlammen op. In dit stadje, een grote toeristische trekpleister in het Tibetaanse district Shangri-La, werden meer dan 240 huizen verwoest.

Dit weekend was het dus weer raak. In Baojing Dong kregen zo´n vijfhonderd blussers het vuur na enkele uren onder controle. Het tweeduizend inwoners tellende dorp staat bekend om zijn houten huizen in de traditionele stijl van de Dong-minderheid.

Een paar noren op natuurijs - Foto: CC
Schaatser Jan Pesman (82) overledenDe Nederlandse schaatser Jan…
Rentenboek Olde Beghijnenhuis Zwolle (HCO)Historisch Centrum Overijssel verwierf…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: