Opnieuw herdruk voor 1001 Vrouwen

1001 Vrouwen - Els Kloek

1001 Vrouwen – Els Kloek

Het naslagwerk 1001 Vrouwen over vrouwen die een belangrijke rol hebben gespeeld hebben in de Nederlandse geschiedenis is al toe aan een derde druk. Uitgeverij Vantilt heeft dat donderdag bekendgemaakt.


Het boek, dat onder redactie van Kloek werd samengesteld, was na verschijning vorig jaar al binnen week door de eerste druk heen. Inmiddels zijn al 15.000 exemplaren van het werk verkocht. Volgens de uitgever is dat “een uitzonderlijk hoog aantal voor een geschiedenisboek van dergelijke omvang”.

Het boek bevat letterlijk duizend-en-één levensverhalen van spraakmakende vrouwen die een opmerkelijke rol speelden in het verleden van Nederland. De vormgeving van het boek werd verzorgd door vormgeefster Irma Boom.

1001 Vrouwen staat op de shortlist van de Libris Geschiedenis Prijs voor historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. Aan deze prijs, die op zondag 20 oktober in Radio 1-programma OVT wordt uitgereikt, is een bedrag van twintigduizend euro verbonden.

- advertentie -

Op Historiek publiceerden we vorig jaar veertien hoofdstukken uit het boek van Els Kloek. Lees hier onder meer de verhalen over Annie M.G. Schmidt, Juliana van Stolberg en Anna Zernike.

Els Kloek te gast bij VPRO Boeken:

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Eerste tentoonstelling in de publieksruimte van het Nationaal…
[caption id="attachment_37793" align="alignleft" width="265"] Willem Oltmans in 1973 - Foto: CC/Nationaal ArchiefDe…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: