Opnieuw stuk stadsmuur gevonden in Nijmegen

Oude kaart van Nijmegen – J.Blaeu, 1649

In Nijmegen is opnieuw een deel van een oude stadsmuur gevonden. De gemeente heeft dat deze week bekendgemaakt.

De vondst werd gedaan tijdens werkzaamheden op het Plein 1944, op de plek waar zich vroeger de Free Record Shop bevond. Het stuk muur dat is gevonden blijkt een onderdeel van de dubbele stadsomwalling waarvan het bestaan tot voor kort niet bekend was. Deze muur liep van de middeleeuwse voorpoort van de Wiemelpoort (Windmolenpoort) in de richting van Doddendaal en dateert uit de tweede helft van de veertiende eeuw.Tussen de twee muren bevond zich vroeger een brede, diepe en droge gracht. Deze diende als verdediging en is vorig jaar al opgegraven. Volgens de gemeente Apeldoorn is de dubbele stadsommuring vrij bijzonder. In Nederland is alleen van Deventer bekend dat het zo’n dubbele ommuring had.

- advertentie -

Eerder deze week troffen onderzoekers in Nijmegen al de fundering van een aantal middeleeuwse huizen aan. Deze dateren uit de vijftiende en zestiende eeuw en stonden aan de vroegere Zeigelbaan.

utrecht-site-waterlinie
De nieuwe websiteDe provincie Utrecht heeft een website gelanceerd…
Plaquette bij de muntBij veilinghuis Christie's wordt binnenkort een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: