Oprichter Beastie Boys overleden

Licensed to Ill

Adam Yauch, één van de oprichters van de Beastie Boys, is vrijdag op 47-jarige leeftijd overleden. Muziekblad Rolling Stone heeft dat bekendgemaakt.

Adam Yauch, beter bekend als MCA, richtte in 1979 samen met Mike Diamond (Mike D) en Adam Horovitz (King Adrock) de Beastie Boys.

De band begon als hardcore punkgroep maar ging al snel experimenteren met hiphop.

- advertentie -De groep bracht in 1986 een eerste album uit: Licensed to Ill. Dit album werd een groot succes. Het nummer (You Gotta) Fight for Your Right (to Party) werd een wereldhit en ook het nummer Check it Out deed het goed bij het grote publiek. De band bracht in totaal acht albums uit.

In 2009 werd bekend dat Adam Yauch ziek was. Hij had een een tumor in zijn speekselklier. Hij overleed vrijdag op 47-jarige leeftijd.

Le Petit PrinceIn Frankrijk zijn twee losse bladeren gevonden…
Historische titels op shortlist Libris Literatuur PrijsMaandag wordt de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: