Originele transcripties Neurenberg-processen gevonden

Beklaagdenbank tijdens het Proces van Neurenberg

Beklaagdenbank tijdens het Proces van Neurenberg

In een huis in Alaska is een kist gevonden met spullen die tussen 1945 en 1949 gebruikt zijn tijdens de processen van Neurenberg. Tijdens deze processen werden oorlogsmisdadigers van het Derde Rijk berecht.


Medewerkers van een veilinghuis vonden de afgesloten kist tijdens het leeghalen van het huis van een overleden vrouw. Toen de kist werd opengemaakt, stuitten de medewerkers onder meer op transcripties van de processen. Ook zat in de doos een informatieboekje voor personeel van het tribunaal en een vertaalde brief, ondertekend met ‘Heil Hitler’.

De spullen zijn afkomstig van de Amerikaanse stenograaf Maxine C. Carr die zeker 2,5 jaar in Neurenberg werkte. De vrouw leeft al tien jaar niet meer.

Het is niet waarschijnlijk dat de vondst tot nieuwe inzichten over de processen leidt, aangezien deze destijds goed zijn gedocumenteerd en veel archiefmateriaal beschikbaar is via onder meer universiteiten en bibliotheken.

- advertentie -

De spullen uit de kist worden zaterdag in Alaska geveild.

Herschel Grynszpan
In De wanhoopsdaad (Uitgeverij Balans) beschrijft advocaat en historicus Sidney Smeets het…
Still uit de Holocaust-documentaire van Hitchcock (EYE)
Still uit de Holocaust-documentaire van Hitchcock (EYE)Bij filmmuseum…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: