Oud CDA-Kamerlid Hans van den Akker (69) overleden

FME-CWM

Voormalig CDA-Kamerlid Hans van den Akker is dinsdag op 69-jarige leeftijd overleden. Ondernemersorganisatie FME-CWM heeft dat bekendgemaakt.

Van den Akker werd in 1942 geboren in Delft en studeerde in de jaren zestig bedrijfseconomie aan de Nederlandse Economische Hogeschool in Rotterdam. In de periode hierna bekleedde hij veel managementfunctiesbij een groot aantal bedrijven.

- advertentie -

In 1992 werd hij voorzitter en algemeen directeur van FME-CWM, een ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. Hij bekleedde die functie tot 1998.

Van 1998 tot 2002 was hij vervolgens als Tweede Kamerlid woordvoerder economische zaken van de CDA-fractie. Van den Akker was in die hoedanigheid nauw betrokken bij discussies over de privatisering van de energiesector.

Hans van den Akker was sinds 1998 ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

VrijheidsbeeldEind oktober sluit het Vrijheidsbeeld in New York de…
De IBM 5150 uit 1981Op 12 augustus 1981 introduceerde…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: