Oud-generaal Govert Huyser (82) overleden

Govert Huyser in 1986

Govert Huyser in 1986

De Nederlandse oud-generaal Govert Huyser is zondag op 82-jarige leeftijd overleden.

Huyser werd op 6 februari 1931 geboren in Soerabaja en begon zijn militaire loopbaan in 1949 aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA). Tijdens de Tweede Wereldoorlog zat hij gevangen in twee kampen in voormalig Nederlands-Indië.

Na drie jaar studeren aan de KMA werd Huyser beëdigd tot tweede-luitenant der Infanterie. Later werd hij nog bevorderd tot brigadegeneraal, generaal-majoor en luitenant-generaal.

In 1986 werd generaal Huyser benoemd tot adjudant in buitengewone dienst van koningin Beatrix. Twee jaar later ging hij met pensioen.

- advertentie -
Zuid-Sulawesi – Foto: CC/Achmad Rabin TaimZeventien weduwen van…
Poppen van Marianne de Jong
Oude kaart van Nederlands-IndiëIn het Arnhemse Museum Bronbeek…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: