Oud-generaal Momcilo Perisic krijgt 27 jaar

Joegoslavië-Tribunaal

De voormalige Servische generaal Momcilo Perisic (67) is dinsdag door het Joegoslaviëtribunaal in Den Haag veroordeeld tot 27 jaar cel.

Het tribunaal acht hem schuldig aan moord, vervolging en aanvallen op burgers in Bosnië en Kroatië in de jaren negentig. Perisic wordt onder meer verantwoordelijk gehouden voor het drama Srebrenica omdat hij financiële en militaire steun gaf aan de Bosnisch-Servische troepen die in Srebrenica een bloedbad aanrichtten.De rechters hebben ook gezegd geen bewijs te hebben gevonden dat Perisic van te voren wist van de genocide.

- advertentie -

In 2005 gaf Perisic zich vrijwillig over aan het VN-hof. Tijdens het proces gaf hij aan de verschrikkingen van de oorlogen op de Balkan te betreuren. Hij gaf echter ook aan zelf onschuldig te zijn.

Grafmonument van Maarten TrompDe Rijksgebouwendienst heeft dinsdag het grafmonument…
ArcheologieTijdens bodemsanering zijn archeologen in Nijkerk op een stadsgracht…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: