Oud materiaal Hitchcock-film opgedoken

Still uit de ontdekte film

In Nieuw-Zeeland is materiaal van een hele vroege film van de beroemde film- en televisiemaker Alfred Hitchcock opgedoken. Voor zover bekend gaat het om het vroegst bewaard gebleven materiaal van de regisseur.

Het gaat om beelden van de stomme film The White Shadow. Hitchcock was in 1923 één van de regisseurs van deze film. Daarnaast werkte hij als schrijver en productieontwerper aan de film mee, zo meldt de BBC. De acteurs Clive Brook en Betty Compson speelden de hoofdrollen in de stomme film.In totaal zijn er drie spoelen met dertig minuten filmmateriaal opgedoken. Er moeten nog drie spoelen bestaan, maar waar die zijn is niet bekend. Toen de film gemaakt werd was Hitchcock vierentwintig jaar oud.

- advertentie -

De beelden van The White Shadow doken onlangs op in het filmarchief van Nieuw-Zeeland. Voor zover bekend gaat het om het vroegst bewaard gebleven materiaal van de regisseur.

Alfred Hitchcock maakte zowel ‘stomme’ als geluidsfilms. Hij wordt door velen gezien als een van de beste filmregisseurs ooit. Hitckcock werd bij het grote publiek onder meer bekend met films als Psycho, The Birds, Vertigo en North by Northwest.

Ugandapithecus majorWetenschappers zeggen in Oeganda een ongeveer twintig miljoen…
Edmund Hillary en Tenzing Norgay (1953)De zuidwand van Mount…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: