Oud-minister Jaap Boersma (82) overleden

Oud-minister Jaap Boersma is dinsdag op 82-jarige leeftijd overleden. Zijn biograaf, Jeroen Terlingen, heeft dat bekendgemaakt.

Boersma was vakbondsman bij het CNV en vervolgens vanaf 1964 Kamerlid voor de Anti-Revolutionaire Partij (ARP). Vooral bekend werd hij als minister van Sociale Zaken. Dit was hij zowel in twee kabinetten-Biesheuvel (1971-1973) en in het kabinet Den Uyl (1973-1977).

Na zijn ministerschap zat hij nog enige tijd in de Tweede Kamer voor het CDA.

- advertentie -In 1978 stapte hij op. Na tien jaar partijloos te zijn geweest werd hij lid van de PvdA. Die partij verliet hij na enige tijd ook weer.

Na zijn politieke carrière werd Boersma actief in het bedrijfsleven. Hij was onder meer tien jaar directeur van de Gemeentelijke Stadsreiniging Amsterdam.

Graanveld met donderlucht bij Pettoncourt, Frankrijk - Foto: Kees…
[caption id="attachment_15126" align="alignleft" width="265"]Melkboer in 1956 - Foto: Nationaal ArchiefOp 14 juni…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: