Vier jaar cel voor oud RAF-terroriste

Verena Becker

Verena Becker, een voormalig lid van de terreurbeweging Rote Armee Fraktion (RAF), is vrijdag veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf. Volgens de rechtbank is ze medeplichtig aan de moord op de Duitse procureur-generaal Siegfried Buback in 1977.

De RAF was een links extremistische terreurgroep die in de jaren zeventig verantwoordelijk was voor tientallen moorden en bomaanslagen. De terreurorganisatie, ookwel Baader-Meinhofgroep genoemd, wilde middels de methode van de stadsguerrilla een maatschappijomwenteling tot stand brengen. De groepering richtte zich met name tegen Amerikaans imperialisme en het kapitalistisch systeem.

- advertentie -

Verena Becker (1952) was lid van deze organisatie en is nu dus veroordeeld tot vier jaar cel voor betrokkenheid bij de moord op de procureur-generaal Siegfried Buback. Deze moord vond plaats in april 1977. De jurist werd toen in zijn auto neergeschoten. Becker was volgens de rechtbank betrokken bij de voorbereiding van de aanslag.

De vroegere RAF-terroriste werd in 1977 vanwege een andere schietpartij al eens veroordeeld tot levenslang. Twaalf jaar later werd ze na een gratieverzoek vrijgelaten. Nu moet ze dus opnieuw de cel in.

Becker heeft zelf iedere betrokkenheid bij de moord ontkend. Haar advocaten hadden om vrijspraak gevraagd. De zoon van de vermoordde jurist was medeaanklager in de zaak tegen Becker.

Muurschildering in Derry die herinnert aan 'Bloody Sunday'De politie…
Bunny AustinVoor het eerst sinds 1938 staat er weer…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: