Oud-sprinter Jan Lammers (84) overleden

Atletiek

De Nederlandse oud-sprinter Jan Lammers is donderdag op 84-jarige leeftijd overleden. De Nederlandse Atletiekunie heeft dat bekendgemaakt.

Jan Lammers werd op 30 september 1926 geboren in Drachten. Na de Tweede Wereldoorlog maakte hij onderdeel uit van een nieuwe sprintgeneratie. Hij nam deel aan twee Europese kampioenschappen en deed mee aan de Olympische Spelen van 1948 in Londen. Hij kwam hier uit op de twee honderd meter sprint en de vier keer honderd meter estafette.Zijn beste resultaten behaalde Lammers in 1950. Op het EK Atletiek in Brussel won hij toen een bronzen plak op de tweehonderd meter.

Ook werd hij dat jaar Nederlands kampioen op zowel de honderd als de tweehonderd meter.

Doris Day - My HeartDe 87-jarige Amerikaanse actrice en…
Ned Kelly, een dag voor zijn executieIn Australië zijn…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: