Oude Griekse begraafplaats ontdekt in Marseille

De archeologische site – Foto: archaiologia.gr

Archeologen hebben bij opgravingen in Marseille restanten van een grote Griekse begraafplaats ontdekt. De oude necropolis dateert uit de vierde of vijfde eeuw voor Christus.

De vondst werd gedaan bij opgravingen in de oude haven van de Zuid-Franse stad. De archeologen troffen bij hun werkzaamheden zes sarcofagen en urnen met as aan. Zij menen dat het een belangrijke ontdekking is die veel kan vertellen over de Griekse bezetting van Marseille.Marseille werd in 600 voor Christus gesticht door Grieken uit Phocaea als een handelspost met de naam Massalia.

- advertentie -

De stad was één van de eerste Griekse havensteden in West-Europa en telde ongeveer 1000 inwoners. Het was de eerste nederzetting in Frankrijk die stadsrechten kreeg.


~ Natascha NeefParakalo

Het Geluid van NederlandHet Nederlands Instituut voor Beeld en…
Kasteel van Loppem - Foto: CC/Marc RyckaertDe Vlaamse minister…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: