Overheid steekt geld in zichtbaarder maken van mobiel erfgoed

De minister van Cultuur heeft geld beschikbaar gesteld voor het zichtbaarder maken van het Nederlandse mobiele erfgoed. Het gaat dan bijvoorbeeld om historische (zweef)vliegtuigen, schepen, treinen en fietsen. Momenteel is dit soort erfgoed vaak alleen te bewonderen voor de eigenaren.

Minister Bussemaker heeft in totaal ruim 900.000 euro vrijgemaakt. Dit geld zal beheerd worden door het Mondriaan Fonds en kan onder meer gebruikt worden voor het opzetten van een virtueel museum. Daarnaast kan het Nationaal Register Mobiel Erfgoed verder uitgebouwd worden. Met het register wordt in kaart gebracht wat er zoal aan mobiel erfgoed aanwezig is en wat de culturele waarde is.

Als in kaart is gebracht wat er aan mobiel erfgoed in Nederland is, kan de sector volgens de minister ook meer naar buiten treden en bijvoorbeeld een Open Dag organiseren.

Meer luchtvaartgeschiedenis
Boek: 100 Jaar Luchtvaart – Piloten, astronauten en gevechtsvliegtuigen

- advertentie -
Het Binnenhof en omgeving aan het eind van de zestiende eeuw (Ludovico Guicciardini)
Komend najaar verschijnt er een nieuw geschiedenismagazine dat helemaal in het steken…
Archieven in oktober weer op zoek naar 'mooiste stuk'
Tijdens de komende Maand van de Geschiedenis gaan archiefinstellingen weer op zoek…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: