Overnachten in een schilderij van Vincent van Gogh

Ter promotie van een expositie in Chicago is de beroemde Franse slaapkamer van Vincent van Gogh nagebouwd. De kamer is vervolgens in de verhuur gezet via Airbnb. Een overnachting in de kunstzinnige kamer kost slechts 9 euro.

Slapen in een schilderij. Dankzij het project van het Art Institute of Chicago is dat nu dus mogelijk. De levensgrote replica is gemaakt naar aanleiding van de tentoonstelling Van Gogh’s Bedrooms. In deze tentoonstelling zijn de drie schilderijen die Van Gogh tussen 1888 en 1889 van zijn slaapkamer in het Franse Arles maakte, voor het eerst op een plek te bewonderen. De slaapkamer is gebaseerd op de drie versies van het schilderij.

De overnachtingen zijn erg in trek. Voor de maand februari zijn al geen overnachtingen meer beschikbaar. Binnenkort komen er enkele data in maart vrij. Bij de prijs van de overnachting zit ook entreekaart voor de tentoonstelling. In totaal zijn hier 36 schilderijen te bewonderen. Daarnaast worden er tekeningen en brieven van Van Gogh getoond.

- advertentie -
Oude videogames in collectie Beeld & Geluid
De audiovisuele archiefinstelling Beeld en Geluid ontvangt maandag een collectie van zo'n…
Modelbaan Amsterdam CS 1889 (Spoorwegmuseum)
Tot verdriet van veel vaste bezoekers van Het Spoorwegmuseum in Utrecht verdween…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: