OVT viert verjaardag met marathonuitzending

OVT viert verjaardag met jubileumuitzending

Het radioprogramma OVT, een geschiedenisprogramma van de VPRO, bestaat twintig jaar en dat wordt op 14 oktober gevierd met een maar liefst zeven uur durende jubileumuitzending waarin de gehele wereldgeschiedenis de revue zal passeren.

Normaal gesproken wordt het programma op


zondagen uitgezonden tussen 10:00 en 12:00 uur. De jubileumuitzending duurt veel langer en begint al om zeven uur ´s ochtends. In zeven uur tijd (tot 14:00 uur) zal de hele geschiedenis van de wereld behandeld worden: Van Troje tot aan Ground Zero en van Caesar tot Obama.

- advertentie -

Aan het programma werken onder meer kopstukken als Geert Mak, Maarten van Rossem, Adriaan van Dis, Herman Pleij, Philip Freriks en Leo Samama mee. De jubileumuitzending wordt live uitgezonden vanuit Museum Het Prinsenhof in Delft.

Buste van Julius Caesar
Beste Geschiedenisleraar van 2015

[caption id="attachment_6177" align="alignleft" width="290"]Educatief pakket voor de Maand van de Geschiedenis

Naar aanleiding…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: