Pak van Bromsnor in veiligheidscentrum PIT

Lou Geels als Bromsnor, 1972 (CC - Beeld en Geluid)

Lou Geels als Bromsnor, 1972 (CC – Beeld en Geluid)

Pieter van Vollenhoven heeft zaterdag in Almere het veiligheidscentrum PIT geopend. Het PIT is ontstaan door een fusie van het Nederlands Politiemuseum en het Nationaal Brandweermuseum.


In het centrum kunnen bezoekers onder meer ontdekken wat politie, brandweer en geneeskundige hulpdiensten elke dag doen om de samenleving zo veilig mogelijk te maken en hoe zij daar zelf aan kunnen bijdragen. Via historische topstukken, zoals oude brandweer- en politiewagens, is verder te zien hoe de wereld van veiligheid zich in de loop der tijd heeft ontwikkeld.

Ook het pak van Bromsnor uit de succesvolle televisieserie Swiebertje is in het centrum te zien.

In het PIT kunnen niet alleen dingen bekeken worden. Beleven staat centraal. Zo kunnen er virtueel bijvoorbeeld brandjes worden geblust en kinderen kunnen op een skelter worden geflitst.

- advertentie -

Video over het PIT

Gemeentemuseum in Den Haag - Foto: CC/Roel WijnantsHet…
VIP-rondleiding door musemdirecteur Wim PijbesHet Rijksmuseum opende precies…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: