Paleis Het Loo in teken van bloemen

Bloemstilleven J.C. Lotyn (Paleis Het Loo)

Bloemstilleven J.C. Lotyn (Paleis Het Loo)

Paleis Het Loo organiseert van 3 mei tot en met 31 augustus voor de tweede keer ‘Bloemenpaleis Het Loo’. Dit jaar is het thema ‘bloemkunst in paleis en tuin’.

De Tuindienst van Paleis Het Loo maakt wekelijks verse boeketten, passend bij de historische interieurs. Bezoekers kunnen zien hoe deze boeketten worden gemaakt, met bloemen grotendeels uit eigen kwekerij.

Bij een wandeling door de paleiskamers zijn veel voorbeelden van bloemkunst en bloemversieringen terug te vinden in de plafondschilderingen en wandbekleding. In de Oostvleugel worden bloemstillevens uit de zeventiende tot negentiende eeuw getoond, die de inspiratiebronnen zijn voor de boeketten. Ook zijn hier serviezen en klein meubilair met bloemmotieven tentoongesteld.

In de Bloemenkamer kunnen liefhebbers zien hoe de boeketten worden samengesteld. Daarnaast staan buiten in de paleistuinen de diverse historische bloemsoorten afwisselend in bloei. Paleis Het Loo:

- advertentie -

“Bloemen en planten zijn altijd belangrijk geweest in de geschiedenis van Paleis Het Loo. De eerste bewoners, koning-stadhouder Willem III en zijn vrouw Mary Stuart, verzamelden vol enthousiasme Delfts aardewerk, schilderijen, vogels en exotische planten en bloemen. Vooral bloemen waren favoriet, zowel in de tuinen als in het
paleis.”

Het stadsmuseum dat straks weer 'Museum Swaensteyn' heet…
Disney Circus - Expositie Disney Mania, Museum van de 20e Eeuw in Hoorn
Bij het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn is vanaf volgende…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: