Paleis Het Loo komt met expo over Grace Kelly

Grace Kelly (Paleis Het Loo)

Grace Kelly (Paleis Het Loo)

Bij Paleis Het Loo is komende zomer een tentoonstelling te zien over prinses en stijlicoon Grace Kelly.


Het beeld van prinses Gracia, geboren in de Verenigde Staten als ‘Grace Patricia Kelly’, is nooit uit het collectieve geheugen verdwenen. Grace Kelly (1929-1982) was als stijlicoon een van de meest gefotografeerde vrouwen van de twintigste eeuw en werd op de voet gevolgd door de media in haar succesvolle leven als Amerikaanse filmster, als vorstelijke bruid en als prinses van Monaco. Paleis Het Loo:

“Haar schoonheid, karakter, talenten en de overgave en discipline, die zij zowel in haar rol als filmster als in haar rol als prinses ten toon spreidde, maken haar zo onvergetelijk en inspirerend. Tot op de dag van vandaag wordt Grace Kelly bezongen in popliedjes en blogs, beschreven in biografieën en vormen haar tijdloze stijl en elegantie een inspirerend voorbeeld.”

Volgens het museum worden de professionaliteit en betekenis van Grace Kelly als vorstelijk rolmodel en stijlicoon tot op heden weerspiegeld in de huidige generatie Europese prinsessen.

De tentoonstelling Grace Kelly, prinses en stijlicoon komt tot stand in nauwe samenwerking met het Grimaldi Forum Monaco en loopt van 5 juni tot en met 26 oktober 2014.

- advertentie -
Zelfportret met hoed met slappe rand en geborduurde…
Schaapherder - Vincent van Gogh, 1884
Het Noordbrabants Museum kan een half jaar lang twee extra schilderijen van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: