Palestijnse president noemt Holocaust “gruwelijkste misdaad”

Mahmoud Abbas

Mahmoud Abbas

Volgens verschillende buitenlandse media zal de Palestijnse president Mahmoud Abbas zondag in een toespraak een en ander zeggen over de Holocaust. Zo zou hij de Holocaust onder meer “de gruwelijkste misdaad tegen de menselijkheid in het moderne tijdperk” noemen.


De uitlatingen zouden bijzonder zijn omdat Abbas eerder is beschuldigd van het ontkennen van de Holocaust. In een proefschrift uit 1983 zou hij bijvoorbeeld vraagtekens hebben gezet bij het aantal slachtoffers.

De Israëlische krant Haaretz zegt over een concept van de toespraak van Abbas te beschikken.

Israël staakte deze week vredesonderhandelingen met de Palestijnen nadat Fatah en Hamas zich verzoenden en bekendmaakten binnen vijf jaar een gezamenlijk een regering te willen vormen. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu vindt dat Mahmoud Abbas (Fatah) moet kiezen “tussen vrede met Hamas of vrede met Israël”. Israël de VS en de EU beschouwen Hamas als een terroristische organisatie.

- advertentie -

Studiereis

Veel Palestijnen betichten Israël ervan de Holocaust te gebruiken om het bezetten van Palestijns grondgebied goed te keuren. Ook zijn er die stellen dat de Holocaust nogal overdreven wordt. Het zou slechts ‘een van de zoveel’ massamoorden tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn.

Eerder deze maand zorgde een Palestijnse studiereis naar Auschwitz nog voor veel ophef. De professor die de reis organiseerde werd door verschillende prominent Palestinen een landverrader genoemd. Ook werd de professor beticht van het hersenspoelen van zijn studenten.

Kunstenaars van de Kultuurkamer
Kunstenaars van de KultuurkamerWeinig begrippenparen hebben een grotere…
Spoor opstijgende V2-raket - Vredespaleis, december 1944 (Berssenbrugge,…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: