Patty Andrews, laatste Andrews Sister, overleden

LaVerne, Patty en Maxene Andrews

Patty Andrews, het laatst overgebleven lid van het muzikale trio The Andrews Sisters, is woensdag op 94-jarige leeftijd overleden.

The Andrews Sisters werd gevormd door de zussen LaVerne, Maxene en Patty Andrews. In de jaren dertig was de Amerikaanse groep enorm populair. Er werden onder meer hits gescoord met nummers als Rum and Coca-Cola, Beat Me Daddy, Eight to the Bar en Boogie Woogie Bugle Boy.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de muziek van de drie zussen ook veel geluisterd door Amerikaanse militairen die in Europa actief waren. De zingende zussen namen in deze periode onder meer veel nummers op met Bing Crosby.

- advertentie -

Patty Andrews was de jongste van de drie zussen. LaVerne en Maxene overleden in 1967 en 1995.

The Andrews Sisters – Rum and Coca Cola

Palen in haarlem van Roger Raveel - Foto: CC/FamiliemanDe…
Arnolsd Karskens - Still P&WIn Nederland wordt donderdag opnieuw…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: