Pauline Krikke nieuwe directeur Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum (Eddo Hartmann)

Het Scheepvaartmuseum (Eddo Hartmann)

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam heeft een nieuwe algemeen directeur: Pauline Krikke, de oud-burgemeester van Arnhem. Ze volgt Willem Bijleveld op, die op eind maart van dit jaar afscheid nam.

Pauline Krikke (Scheepvaartmuseum)

Pauline Krikke (Scheepvaartmuseum)

Pauline Krikke treedt begin volgende maand aan. Tot vorig jaar was ze burgemeester van Arnhem. De Raad van Toezicht van het museum roemt de nieuwe directeur om haar ruimte bestuurlijke ervaring.

De nieuwe museumdirecteur naar aanleiding van de benoeming:

“Ik zie er naar uit om deze prachtige uitdaging aan te gaan. Het Scheepvaartmuseum onderging onder de leiding van Willem Bijleveld een succesvolle metamorfose. Ik ben zeer gemotiveerd om dit eigentijdse, ondernemende Scheepvaartmuseum verder op de kaart te zetten.”

Het Scheepvaartmuseum maakt momenteel een moeilijke periode door. Afgelopen zomer werden vanwege financiële problemen nog elf medewerkers ontslagen. Het museum heeft te maken met dalende bezoekersaantallen en de inkomsten per bezoeker zijn verminderd.

- advertentie -

Het Scheepvaartmuseum staat in het teken van de maritieme geschiedenis van Nederland. Sinds 1973 is het gevestigd in ‘s Lands Zeemagazijn aan het Oosterdok bij het IJ in Amsterdam. In oktober 2011 heropende het museum de deuren na een jarenlange verbouwing.

Amsterdam Museum
Amsterdam MuseumAan de hand van unieke objecten, verhalen…
Augustinus, ’La Cité de Dieu’ [10 A 011]
Augustinus, ’La Cité de Dieu’ [10 A 011]In…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: