Pauw & Witteman over film Süskind

Foto: FU Works

Aankomende week gaat de film Süskind, over de Joodse verzetsheld Walter Süskind, in première. Talkshow Pauw & Witteman besteedde afgelopen week uitgebreid aandacht aan die film.

Walter Süskind (1906-1945), een Duitse Jood uit Nederlandse ouders, redde tijdens de Tweede Wereldoorlog honderden Joodse kinderen door hen via een tegenover de Hollandsche Schouwburg gelegen crèche te laten onderduiken. Zelf kwam Süskind in februari 1945 om het leven. Zijn vrouw en dochter werden in 1944 in Auschwitz vermoord.

Bij Pauw & Witteman kwamen afgelopen donderdag onder meer regisseur Rudolf van den Berg en verschillende direct betrokkenen aan het woord over de film over het verzetswerk van Süskind. Zo was bijvoorbeeld mevrouw Smid-Wisch te gast. Zij werkte in de oorlog bij de crèche tegenover de Hollandsche Schouwburg.

- advertentie -

In de uitzending kwam daarnaast Salo Muller aan het woord. Hij was een van de kinderen die dankzij Süskind ontkwam aan deportatie.

Lees ook: Film over verzetsheld Walter Süskind

Bekijk de uitzending van Pauw & Witteman hieronder:

Glenn MillerEen aantekening in een notitieboekje van een vliegtuigspotter…
Illustratie van de omslag van de nieuwe wandelgids -…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: