Persfotograaf Bill Eppridge (75) overleden

De beroemde Amerikaanse fotograaf Bill Eppridge is donderdag op 75-jarige leeftijd overleden. De Amerikaan werd vooral beroemd met een foto die hij in 1968 kort na de aanslag op senator Robert Kennedy maakte.

Foto die Bill Eppridge kort na de aanslag op Kennedy maakte - Still YouTube

Foto die Bill Eppridge kort na de aanslag op Kennedy maakte – Still YouTube


Robert Kennedy, de broer van de vermoorde president John F. Kennedy, werd in 1968 vermoord door de Jordaniër Sirhan Bishara Sirhan. Kort hiervoor had hij zich kandidaat gesteld voor het presidentschap en tijdens verschillende voorverkiezingen waren al successen geboekt. De aanslag vond plaats op de avond dat hij de voorverkiezing in Californië won.

Sirhan Sirhan schoot Bobby Kennedy rond middernacht neer bij zijn hotel in Los Angeles, het Ambassador Hotel. De presidentskandidaat werd verschillende keren geraakt en overleed de volgende dag aan zijn verwondingen.

- advertentie -

Eppridge was in het hotel aanwezig en schoot kort na de aanslag een aantal foto’s waarop te zien is hoe de presidentskandidaat in een plas bloed ligt. Naast hem is een hotelmedewerker te zien die machteloos toekijkt. Verschillende foto’s die Eppridge deze avond maakte werden gepubliceerd in Life magazine. De foto’s werden wereldberoemd.

De Amerikaanse fotograaf werkte jarenlang voor Life magazine en Sports Illustrated. Hij versloeg onder meer verschillende revoluties in Latijns-Amerika, de aankomst van The Beatles in de VS en diverse Olympische Spelen.

Eppridge werkte onlangs nog aan een fotoboek over The Beatles in Amerika. Dit boek moet volgend jaar verschijnen.

In Amerika is commotie ontstaan over een filmpje waarin te zien is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: