Persoonlijk archief Christiaan Huygens komt online

De wetenschappelijk uitgever Brill werkt aan de digitalisering van het persoonlijk archief van de beroemde Nederlandse astronoom en wis- en natuurkundige Christiaan Huygens.

De wetenschapper is onder meer bekend als de uitvinder van het slingeruurwerk en ontdekker van de Saturnusmaan Titan. Zijn notities gaan over een keur aan onderwerpen. Het archief bevat opmerkingen van Huygens over mechanica, optica en kansberekening. In het archief zijn verder onder meer opmerkingen van de geleerde over muziek te vinden.

Uitgeverij Brill werkt bij de digitalisering samen met de Universiteit Leiden, dat het archief in beheer heeft. Zodra het project is afgerond zijn de opmerkingen van Huygens online toegankelijk voor studenten en wetenschappers.

Boek: De ruimte van Christiaan Huygens – Vincent Icke
Lees ook: Christiaan Huygens ( 1629-1695) – Uitvinder van het slingeruurwerk

- advertentie -
Kritiek op 'Holocaust on Ice'
https://youtu.be/F3FsrjBASNY Een uitzending van het Russische televisieprogramma Ice Age, een variant op…
Gerard Hoet, portret familie Quarles, circa 1725. Haags Historisch Museum
Op een veiling van Christie’s in Parijs heeft het Haags Historisch Museum…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: