Persoonlijk archief Jean Nelissen tentoongesteld

Jean Nelissen (links)


De voormalige Nederlandse wielrenner Rini Wagtmans opent donderdag in de bibliotheek in Roosendaal een tentoonstelling over de vorig jaar overleden sportjournalist en wielrencommentator Jean Nelissen.

De expositie bestaat voor een groot deel uit het persoonlijk archief van Jean Nelissen, ook wel bekend als ‘de Neel’. Te zien zijn onder meer handgeschreven verslagen die de journalist in het pre-internettijdperk van wedstrijden maakte. Jean Nelissen overleed september vorig jaar op 74-jarige leeftijd na een slepende ziekte.De tentoonstelling wordt donderdag om vier uur geopend door de voormalige geletrui drager Rini Wagtmans en is tot en met 25 augustus gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

- advertentie -
Het Dikke schrift - Agota KristófDe van oorsprong Hongaarse…
ParamariboIn Suriname is ophef ontstaan over een nieuw geschiedenisboek…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: