Philips museum geopend door koningin Beatrix

Koningin Beatrix tijdens de opening van het museum – Foto: Philips Museum

Koningin Beatrix heeft vrijdag het nieuwe Philips museum in Eindhoven officieel geopend. Ze opende het museum door symbolisch licht naar het museum te brengen. Ze plaatste daarvoor een draadloze LED-lamp in een lichtkunstwerk.

Het Philips museum is gevestigd in de eerste gloeilampenfabriek van Philips in het centrum van Eindhoven. Hier werd in 1891 de eerste gloeilamp geproduceerd.


Het oorspronkelijke pand, een rijksmonument, is intact gebleven en heeft een glazen galerij en nieuwe ingang gekregen.

- advertentie -

In het nieuwe museum staat de ontwikkeling van Phlips centraal. Het museum:

In het nieuwe museum beleeft de bezoeker de ontwikkeling van het wereldconcern, vanaf de start in 1891 tot en met de innovaties voor morgen. Het is een interactief verhaal over innovatie en ambitieus ondernemerschap, waarmee Philips een positieve impact op het leven van miljoenen mensen had en nog altijd heeft.

Na de officiële opening kreeg koningin Beatrix een rondleiding door het nieuwe museum. Vervolgens werd er nog een bezoek gebracht aan de High Tech Campus Eindhoven.

Het publiek kan het Philips museum dit weekend voor het eerst bezoeken. Het is dit weekend ook Museumweekend.

Beatrix opent Philips museum

Gerelateerde boeken:

Zaal 18e eeuw - Foto: Iwan Baan / RijksmuseumNog…
Het portret van tsarina Jekatarina I (Museum Geelvinck) Bij…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: