Dark
Light

Philips museum geopend door koningin Beatrix

Auteur:
1 minuut leestijd

Koningin Beatrix tijdens de opening van het museum – Foto: Philips Museum
Koningin Beatrix heeft vrijdag het nieuwe Philips museum in Eindhoven officieel geopend. Ze opende het museum door symbolisch licht naar het museum te brengen. Ze plaatste daarvoor een draadloze LED-lamp in een lichtkunstwerk.

Het Philips museum is gevestigd in de eerste gloeilampenfabriek van Philips in het centrum van Eindhoven. Hier werd in 1891 de eerste gloeilamp geproduceerd.


Het oorspronkelijke pand, een rijksmonument, is intact gebleven en heeft een glazen galerij en nieuwe ingang gekregen.

In het nieuwe museum staat de ontwikkeling van Phlips centraal. Het museum:

In het nieuwe museum beleeft de bezoeker de ontwikkeling van het wereldconcern, vanaf de start in 1891 tot en met de innovaties voor morgen. Het is een interactief verhaal over innovatie en ambitieus ondernemerschap, waarmee Philips een positieve impact op het leven van miljoenen mensen had en nog altijd heeft.

Na de officiële opening kreeg koningin Beatrix een rondleiding door het nieuwe museum. Vervolgens werd er nog een bezoek gebracht aan de High Tech Campus Eindhoven.

Het publiek kan het Philips museum dit weekend voor het eerst bezoeken. Het is dit weekend ook Museumweekend.

Beatrix opent Philips museum

Gerelateerde boeken:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×