Philipsvleugel opent met fotografie-tentoonstelling

De volledig gerenoveerde Philipsvleugel van het Rijksmuseum in Amsterdam opent op 1 november van dit jaar de deuren voor het publiek. De vleugel werd in opdracht van de Rijksgebouwendienst vernieuwd door de Spaanse architecten Cruz en Ortiz.

John Gutmann, Class, Olympic High Diving Champion, San Francisco, 1936 | Purchased with the support of Baker & McKenzie Amsterdam N.V.

John Gutmann, Class, Olympic High Diving Champion, San Francisco, 1936 | Purchased with the support of Baker & McKenzie Amsterdam N.V.

De Philipsvleugel is de nieuwe tentoonstellingsvleugel van het museum, met grote en kleinere (inter)nationale tentoonstellingen. In november wordt afgetrapt met de tentoonstelling Modern Times, Fotografie in de 20ste eeuw waarin meer dan 400 werken uit de eigen collectie van het museum getoond worden.


Het nieuwe gerenoveerde zalencircuit telt dertien tentoonstellingszalen, waaronder een aparte zaal voor wisselende fototentoonstellingen en een groot restaurant met zonneterras.

Met de opening van het laatste gedeelte van de nieuwe tuinen van de Philipsvleugel wordt de vernieuwing van de zogenaamde ‘groene long’ rond het Rijksmuseum in het najaar eveneens voltooid. In het nieuwe tuingedeelte rond de Philipsvleugel komt een achttiende-eeuws tuinhuisje met daarvóór een centraal gelegen zwart-witte tegelvloer waar op gezette tijden met grote schaakstukken door bezoekers kan worden gespeeld.

- advertentie -

Openingsfoto: Jacques Henri Lartique, Zissou Taking Off In His Homemade Aeroplane Le “ZYX 24” | (Papa, Joie Zissou Le Fermier Rouzat, Sept. 1910) | Photographie J.H. Lartigue © Ministére de la Culture France | AAJHL | Purchased with the support of Baker & McKenzie Amsterdam N.V.

Portret van Anne Zernike, 1916
Portret van Anne Zernike, 1916Het Bijbels Museum heeft…
NEMO in Amsterdam - cc Velvet
NEMO in Amsterdam - cc VelvetMuseuminspecteurs in de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: