Piano uit ‘Casablanca’ geveild voor 600.000 dollar

De piano uit Casablana – Foto: Sotheby’s

Een piano die te zien en horen was in de beroemde film Casablanca uit 1942 is bij Sotheby’s in New York geveild voor ruim 600.000 dollar. Het instrument werd verkocht door een Japanse verzamelaar die er in de jaren tachtig 154.000 dollar voor had betaald. De identiteit van de nieuwe eigenaar is niet bekendgemaakt.

Casablanca vertelt het verhaal van een verbannen Amerikaan die een bar begint in de Marokkaanse stad Casablanca.


De film werd geregisseerd door Michael Curtiz en won destijds drie Oscars, waaronder die van beste film.

- advertentie -

De geveilde piano werd in de film bespeeld door Sam (Dooley Wilson). Hij speelt dan het nummer As Time Goes By terwijl bar-eigenaar Rick (Humphrey Bogart) en Ilsa (Ingrid Bergman) luisteren. Rick doet in deze film een van de beroemdste filmuitspraken aller tijden: Here’s looking at you, kid.

Sam speelt ‘As Time Goes By’:

Daniel Day-Lewis als Abraham LincolnDe film Lincoln van regisseur…
Militaire kolonne tijdens de eerste politionele actie - Foto:…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: