Dark
Light

Pianobouwer Steinway & Sons overgenomen

Auteur:
1 minuut leestijd

Het wereldberoemde pianomerk Steinway & Sons wordt voor ongeveer 336 miljoen euro overgenomen door het Amerikaanse investeringsfonds Kohlberg & Company. Dat is maandag bekendgemaakt.

De grondlegger van Steinway & Sons werd in Duitsland geboren onder de naam Heinrich Steinweg. In 1850 verhuisde hij samen met vier zoons naar de Verenigde Staten, waar hij zijn naam verengelste tot Steinway. In 1853 opende hij in New York zijn pianofabriek.

Ludwig van Beethoven

Het bedrijf maakte al snel naam en uiteindelijk behoorden Steinway & Sons tot de beroemdste pianobouwers ter wereld. Tegenwoordig maakt het bedrijf niet alleen pianovleugels maar ook trompetten, saxofoons en klarinetten. Investeringsfonds Kohlberg & Company heeft aangegeven het bedrijf van de beurs te willen halen. Op de beurs heeft het bedrijf overigens de afkorting LVB, de initialen van Ludwig van Beethoven.

Tekening uit Harper’s Weekly van augustus 1867 waarop mensen te zien zijn die helemaal verliefd zijn geworden op de Steinway-piano nadat ze het instrument op de wereldtentoonstelling in Parijs hebben gehoord

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×