Picasso-dief aangehouden

Beeld van de bewakingscamera

De politie van San Francisco heeft een man aangehouden die ervan verdacht wordt dinsdag op klaarlichte dag een Picasso te hebben gestolen uit een kunstgalerie.

Afgelopen dinsdag werd de kunstgalerie in San Francisco, de Weinstein-galerie, bezocht door een jongeman. Eenmaal binnen liep de man rechtstreeks naar de tekening van Picasso, haalde deze van de muur en liep vervolgens de galerie uit. Daar stapte hij in een taxi.

Woensdag kon de man gearresteerd worden.

- advertentie -Het gaat om de 31-jarige Mark Lugo. Hij zit momenteel vast voor inbraak, diefstal en drugsbezit en zijn borgtocht is vastgesteld op vijf miljoen dollar. De tekening is inmiddels teruggevonden. De lijst ontbreekt echter. De politie vermoedt dat de man alleen werkte en van plan was de tekening te verkopen.

Op bewakingsbeelden van een nabijgelegen restaurant is te zien hoe de man met het ingelijste kunstwerk naar buiten loopt. De gestolen tekening heeft als titel Tête de Femme. Volgens kenners heeft de Picasso een waarde van ongeveer 140.000 euro.

Beelden van de bewakingscamera (CNN)

Campagnebeeld voor de inloop-workshop 'Het Geheim van Dick Bruna'…
[caption id="attachment_12075" align="alignleft" width="265"]Het uitrollen van het schilderij - Foto: Amsterdam MuseumMuseum…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: