Picasso-dief stal nog veel meer kunstwerken

Mark Lugo gefilmd door een bewakingscamera

In het appartement van de man die onlangs werd aangehouden nadat hij een Picasso-tekening uit een galerij had gestolen, zijn nog veel meer gestolen kunstwerken gevonden. Dat melden Amerikaanse media op basis van een politieverklaring.

De 31-jarige Mark Lugo werd begin juli aangehouden. Kort daarvoor had hij een kunstgalerie in San Francisco bezocht. Op bewakingscamera’s van een nabijgelegen restaurant is te zien hoe hij de galerie binnenloopt en korte tijd later naar buiten loopt met een Picasso-tekening onder zijn arm.De inmiddels teruggevonden tekening, getiteld Tête de Femme, heeft volgens kenners een waarde van ongeveer 140.000 euro.

- advertentie -

De politie bracht onlangs een bezoek aan Lugo’s appartement in New Jersey en trof daar nog een flink aantal kunstwerken aan. Volgens de politie was er sprake van een soort mini-tentoonstelling. Er werden elf kunstwerken aangetroffen, waaronder nog een Picasso. Uit onderzoek is gebleken dat het om werken gaat die in de maanden juni en juli werden gestolen uit verschillende kunstgalerieën in Manhattan. De werken zouden gezamenlijk een waarde van ongeveer 300.000 euro vertegenwoordigen.

verhaghen-lot-dochters-gr
Lot en zijn dochters, P.J. Verhaghen (detail)Naar aanleiding van…
Het Herculesbeeld - Foto: RijksmuseumHet Rijksmuseum in Amsterdam en…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: