Plannen voor documentaire Zeeuwse emigratie naar Brazilië

Foto: Braziliaanse Koorts

Momenteel werken twee enthousiaste documentairemakers, historicus/freelance journalist Arjan van Westen en Monique Schoutsen, aan de totstandkoming van een documentaire over een groep Zeeuwse emigranten in Brazilië in de negentiende eeuw. Via crowdfunding proberen ze voldoende geld bijeen te krijgen om het project op te starten.


De documentaire Braziliaanse Koorts gaat over de dramatische en fascinerende geschiedenis van de ongeveer zevenhonderd Zeeuwen die tussen 1858-1862 naar Brazilië emigreerden. Nazaten van deze landverhuizers leven nog steeds in de heuvels van Espirito Santo. De film moet tot stand komen door middel van crowdfunding. Het publiek zorgt ervoor dat er voldoende geld binnenkomt om de film te maken. In ruil daarvoor krijgt men later de dvd of een vermelding op de aftiteling van Braziliaanse Koorts. Als de film niet gemaakt kan worden krijgen donateurs hun geld terug.

Verder is er een actie rondom het boek Op een dag zullen ze ons vinden. Een Zeeuwse geschiedenis in Brazilië van Ton Roos en Margje Eshuis. Wie dit rijk geïllustreerde en prettig geschreven geschiedenisboek over een ‘vergeten emigratie en vergeten volk’ via de website www.braziliaansekoorts.nl koopt, steunt het documentaireproject Braziliaanse Koorts financieel.

- advertentie -

~ Enne Koops

Gerelateerde boeken:

Lijst van personen die vanuit Zeeland emigreerden naar Brazilië:

Een aantal van de koningsplaten - Foto: Broederschap Sint…
[caption id="attachment_22738" align="alignleft" width="265"]De Tachtigjarige Oorlog - Van opstand naar geregelde oorlogWoensdag…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: