Plannen Vrijheidsmuseum WOII gepresenteerd

Nijmegen werd tijdens de Tweede Wereldoorlog door geallieerden gebombardeerd

Nijmegen werd tijdens de Tweede Wereldoorlog door geallieerden gebombardeerd

In 2015 moet in Nijmegen het Vrijheidsmuseum WOII de deuren openen, een museum dat volledig gewijd zal zijn aan de Tweede Wereldoorlog. Donderdagavond zijn tijdens een bijeenkomst in de Gelderse stad de plannen voor het museum gepresenteerd.


Het Vrijheidsmuseum WOII, dat in een fabrieksgebouw aan de Waal moet komen, gaat ongeveer 21,5 miljoen euro kosten. Volgens de initatiefnemers is al driekwart van dat geld bijeengebracht. Het museum wordt financieel onder meer gesteund door het vfonds.

Donderdag werden de plannen gepresenteerd aan leden van de Gelderse Staten en de gemeenteraad van Nijmegen. Die partijen hebben nog niet besloten of ze het nieuwe museum financieel gaan ondersteunen.

De plannen voor het nieuwe museum zijn onder meer ontwikkeld op initiatief van het Oorlogsmuseum in Overloon, Bevrijdingsmuseum in Groesbeek en Airborne Museum in Oosterbeek. Die musea trekken zich nu echter terug, meldt de Volkskrant.

Het nieuwe museum wordt gesteund door de Radboud Universiteit, Hotel De Wereld in Wageningen en de landelijke stichting Musea en Herinneringscentra. Vrijheidsmuseum WOII moet tussen de 200.000 en 300.000 bezoekers per jaar trekken. Oud-commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm wordt ambassadeur van het museum.

RijksstudioHet Rijksmuseum heeft vrijdag de designwedstrijd Maak je…
Vernielde ruiten na de KristallnachtHet Kaufhaus des Westens…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: