Dark
Light

Plannen Vrijheidsmuseum WOII gepresenteerd

Auteur:
1 minuut leestijd

Nijmegen werd tijdens de Tweede Wereldoorlog door geallieerden gebombardeerd
Nijmegen werd tijdens de Tweede Wereldoorlog door geallieerden gebombardeerd
In 2015 moet in Nijmegen het Vrijheidsmuseum WOII de deuren openen, een museum dat volledig gewijd zal zijn aan de Tweede Wereldoorlog. Donderdagavond zijn tijdens een bijeenkomst in de Gelderse stad de plannen voor het museum gepresenteerd.


Het Vrijheidsmuseum WOII, dat in een fabrieksgebouw aan de Waal moet komen, gaat ongeveer 21,5 miljoen euro kosten. Volgens de initatiefnemers is al driekwart van dat geld bijeengebracht. Het museum wordt financieel onder meer gesteund door het vfonds.

Donderdag werden de plannen gepresenteerd aan leden van de Gelderse Staten en de gemeenteraad van Nijmegen. Die partijen hebben nog niet besloten of ze het nieuwe museum financieel gaan ondersteunen.

De plannen voor het nieuwe museum zijn onder meer ontwikkeld op initiatief van het Oorlogsmuseum in Overloon, Bevrijdingsmuseum in Groesbeek en Airborne Museum in Oosterbeek. Die musea trekken zich nu echter terug, meldt de Volkskrant.

Het nieuwe museum wordt gesteund door de Radboud Universiteit, Hotel De Wereld in Wageningen en de landelijke stichting Musea en Herinneringscentra. Vrijheidsmuseum WOII moet tussen de 200.000 en 300.000 bezoekers per jaar trekken. Oud-commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm wordt ambassadeur van het museum.

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×