Plattegrond Titanic levert ruim 254.000 euro op

Detail van de plattegrond


Een enorme plattegrond van van de Titanic is in Engeland afgelopen weekend geveild voor ruim 220.000 pond, ongeveer 254.000 euro. Veilinghuis Henry Aldridge & Son heeft dat bekendgemaakt.

De ongeveer tien meter brede plattegrond werd gemaakt naar aanleiding van een onderzoek naar de ondergang van het schip. De Titanic, destijds het grootste passagiersschip ter wereld, zonk in april 1912 na ’s nachts in botsing te zijn gekomen met een ijsschots. Van de 2201 passagiers kwamen er 1517 om het leven.De tekening is onder meer gebruikt voor het maken van een reconstructie van de laatste uren aan boord van het enorme schip. De handgetekende plattegrond is gekocht door een privé-verzamelaar.

Veilinghuis Henry Aldridge & Son verwachtte aanvankelijk dat de tekening tussen de 100.000 en 150.000 pond op zou brengen. Volgens een woordvoerder van het veilinghuis gaat de koper de plattegrond in de toekomst waarschijnlijk tentoonstellen.

vrijheid-meningsuiting
Vrijheid van meningsuitingOok tijdens de vroege middeleeuwen was 'vrijheid…
CNN heeft de foto's gepubliceerdIn Amerika zijn tientallen onbekende…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: