Playboy Gunter Sachs (78) overleden

Gunter Sachs en Brigitte Bardot

Gunter Sachs, de beroemde Duitse playboy, kunstverzamelaar, fotograaf én ex-man van Brigitte Bardot, heeft zich volgens Duitse media in zijn woning in het Zwitserse Gstaad van het leven beroofd. Sachs overleed op 78-jarige leeftijd.

De Duitser is volgens zijn familie op zaterdag overleden. Duitse media suggereren dat zijn zelfmoord iets te maken heeft met het feit dat Sachs aan de ziekte van Alzheimer leed. Sachs zou zich van het leven hebben beroofd omdat hij bang was de komende tijd geestelijk sterk achteruit te gaan vanwege de ziekte.

Gunter Sachs werd in 1932 geboren als zoon van de industrieel Willy Sachs. Zijn overgrootvader was de beroemde autobouwer Wilhelm von Opel (1871-1948).

- advertentie -Sachs hoefde zich over geld dan ook geen zorgen te maken en kon zich relatief onbezorgd richten op het ontwikkelen van de flamboyante levensstijl waarmee hij zo beroemd werd.

De Duitser stond bekend als de eeuwige playboy. Hij was echter ook actief als fotograaf en kunstverzamelaar en ontwikkelde vriendschappen met kunstenaars als Salvador Dalí en Andy Warhol. Met zijn fotoserie’s en documentaires won Sachs verschillende prijzen.

In 1966 trouwde hij met de beroemde Franse actrice Brigitte Bardot. De huwelijksvoltrekking vond plaats in Las Vegas, enkele weken nadat het stel elkaar voor het eerst had ontmoet had. Typerend voor Sachs was dat hij, een paar uur na zijn eerste kennismaking met Bardot, een helikopter huurde en deze rozen liet droppen boven het huis van de actrice in Zuid-Frankrijk. Het huwelijk tussen Bardot en Sachs hield drie jaar stand. Daarna trouwde Sachs nog met het voormalige Zweedse model Mirja Larsson.

Sachs’ vader Willy pleegde in 1958 zelfmoord.

Portret van het Duitse WDR

Geronimo rond 1901 - Foto: C.D. ArnoldVeel indianen in…
paludanus-album-amoricum-gr
Vandaag de dag maken we stedentrips, gaan we op zomervakantie, paasvakantie, herfstvakantie.…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: