Polen wil andere url’s voor nazikampen

Majdanek – Foto: CC/Philipp P Egli

De Poolse minister van cultuur, Bogdan Zdrojewski, heeft musea van voormalige concentratiekampen gevraagd hun internetadres aan te passen. De .pl achter hun websites moet gewijzigd worden in .eu.

Het merendeel van de zes miljoen Joden die tijdens de Holocaust werden omgebracht, overleed in het door Duitsland bezette Polen.
In dit oost-Europese land woonde voor de tweede Wereldoorlog ook het grootste aantal Joden.

De nazi’s bouwden in Polen verschillende

- advertentie -grote vernietigingskampen. De Poolse minister vreest dat mensen in de toekomst gaan denken dat deze vernietigingskampen op Pools grondgebied ook door Polen werden opgezet en dat zijn land uiteindelijk de schuld zal krijgen voor veel misdrijven die tijdens de oorlog zijn begaan.

Er zijn in Polen drie grote musea die, als het aan de minister ligt, hun internetadres gaan aanpassen. Deze musea bevinden zich bij de voormalige concentratiekampen Auschwitz-Birkenau, Majdanek en Stutthof.

Polen voert ook campagne om te voorkomen dat er in buitenlandse media gesproken wordt over Poolse vernietigingskampen. In 2007 willigde Unesco een verzoek tot naamsverandering voor Auschwitz in. De VN-organisatie wijzigde de naam Auschwitz Concentration Camp in Auschwitz-Birkenau German Nazi Concentration and Extermination Camp.

Haar naam was Sarah - Tatiana de Rosnay
'Haar naam was Sarah', een boek over de zoektocht naar een meisje…
Desi Bouterse - Foto: Pieter Van Maele De dag…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: