Politie Amsterdam op spoor smokkel Griekse iconen

Willekeurig Grieks icoon

De politie in Amsterdam is op het spoor gekomen van een grote smokkel van Griekse iconen. Dat meldt Het Parool woensdag.

De Griekse iconen zouden door een bende gestolen zijn uit kerken en kloosters in het noorden van Griekenland. Vervolgens zouden ze aangeboden zijn aan handelaren in Londen, Berlijn en Amsterdam.

Een jaar geleden maakte de politie van Amsterdam als eerste korps van Nederland iemand vrij die zich bezig kon houden met de strijd tegen de illegale kunsthandel. De ontdekking van de iconen-smokkel is volgens Het Parool het eerste succes dat geboekt wordt.

- advertentie -

Met de opsporing van de iconen zou een bedrag van tussen de 50.000 en 100.000 euro zijn gemoeid.

Lees ook: Iconen, bron van devotie

mechelen-begijnhof-gr
Zicht vanuit Conventstraat - Foto: Onroerend ErfgoedDe Vlaamse minister…
Oude tekening van de dodoDe Vrije Universiteit Amsterdam gaat…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: