Politie vindt gestolen Rembrandt-tekening terug

De gestolen tekening

De politie in Californië heeft de tekening van Rembrandt teruggevonden die afgelopen weekend werd gestolen uit een hotel in Los Angeles. Dat meldt de Amerikaanse zender NBC.

De tekening, getiteld Het Oordeel, werd zaterdagavond gestolen uit de lobby van het Ritz Carlton Marina del Rey in Los Angeles. Volgens kenners heeft de tekening uit ongeveer 1655 een waarde van zeker 250.000 dollar (175.000 euro).

De politie opende al snel de jacht op de dief. Na bestudering van

- advertentie -beveiliginscamera´s van het hotel werd geconcludeerd dat de dief waarschijnlijk niet alleen gewerkt had. Het werk werd van de muur gehaald op het moment dat de curator van de tentoonstelling even werd afgeleid. Of de persoon die de curator afleidde ook betrokken is bij de diefstal, is nog niet duidelijk.

Dankzij een tip kwam de politie op het spoor van de tekening en nu is het werk dus daadwerkelijk teruggevonden. Verdere details zijn door de politie nog niet bekendgemaakt. De tekening van Rembrandt heeft een afmeting van ongeveer 28 bij 15 centimeter.

jan-steen-tobit-sarah
Het complete veelbesproken doek van Jan SteenHet doek Het…
Isaack Luttichuys, Portret van een jonge vrouw, mogelijk Susanna…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: