Politie vindt WOII-wapens in woning in Geleen

Foto van een willekeurige granaat

Foto van een willekeurige granaat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 41-jarige man uit Geleen aangehouden die thuis verschillende wapens uit de Tweede Wereldoorlog bewaarde. Men kwam de man op het spoor nadat hij in verwarde toestand in een café mensen had bedreigd met een granaat.


Na verhoor bleek dat de man thuis meer wapens uit de Tweede Wereldoorlog had liggen, waaronder granaten en vuurwapens. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) besloot de woning hierop te onderzoeken. Volgens de dienst is er geen direct gevaar voor de omgeving. Wel is besloten de woning tot maandag te vergendelen. Na het weekend worden de illegale wapens door deskundigen uit het huis verwijderd. De eigenaar van de woning zit tot die tijd vast.

De granaat waarmee de man het personeel van het café bedreigde bleek overigens niet te kunnen ontploffen. Hij had in totaal drie granaten uit de Tweede Wereldoorlog bij zich maar die waren allemaal al onklaar gemaakt.

Bouwterrein waar het incident zich voordeed - Foto:…
[caption id="attachment_39670" align="alignleft" width="265"] Holocaustmonument in Berlijn - Foto: CCOm het Holocaustmonument…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: