Ponte Vecchio beklad met nagellak en markeerstift

Ponte Vecchio in Florence - Foto: CC/Rolf Süssbrich

Ponte Vecchio in Florence – Foto: CC/Rolf Süssbrich

De Ponte Vecchio in Florence behoort tot de beroemdste bruggen ter wereld en trekt dan ook duizenden bezoekers per jaar. Niet al die bezoekers hebben echter even veel eerbied voor het eeuwenoude monument.

Nagellak - Foto: stock.xchng

Nagellak – Foto: stock.xchng


Tijdens de Tweede Wereldoorlog gingen veel bruggen in Florence verloren. De beroemde Ponte Vecchio (Oude brug) over de rivier de Arno bleef echter bewaard. De boogbrug dateert uit 1345 en is onder meer bekend vanwege de winkeltjes met edelsmeedkunst die er op te vinden zijn.

De laatste tijd heeft de brug te kampen met toeristen die kennelijk vinden dat de brug niet mooi genoeg is. Zo werd onlangs bijvoorbeeld een Duits meisje betrapt toen ze met een markeerstift sterren op de brug tekende. De ouders van het meisje kregen een boete van 160 euro en moesten de brug zelf schoonmaken.

Deze week was er weer een incident bij de Ponte Vecchio. De politie betrapte een toerist, een 27-jarige vrouw, uit Turkije toen die met haar nagellak namen op de brug probeerde te schrijven. Ook zij is beboet.

- advertentie -

Niet alleen de wereldberoemde brug is het slachtoffer van dit soort incidenten. Afgelopen zomer haalde een Amerikaanse toerist nog het nieuws toen hij in Florence een Madonna-beeld van Giovanni d’Ambrogio een high five wilde geven. Het beeld in het museum in Florence verloor daarbij een vinger. Verder heeft de stad volgens officials steeds meer last graffiti.

Zie ook: Mooiste bruggen ter wereld

Maarten van Rossem tijdens de Nacht van de Geschiedenis in 2010 - Foto: CC
Maarten van Rossem is donderdag zeventig jaar oud geworden. Ter gelegenheid daarvan…
Trêveszaal op Google Street ViewSinds zaterdag zijn het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: