Poortwachtershuisje gevonden in Den Bosch

Den Bosch – Jacques Carabain, ca. 1893

Archeologen hebben in de binnenstad van Den Bosch vorige week de fundering gevonden van een gebouw dat in de middeleeuwen vermoedelijk dienst deed als poortwachtershuisje.

De gemeente Den Bosch heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

De vondst werd gedaan tijdens archeologisch onderzoek op het Bolwerk Sint-Jan, voorafgaand aan de bouw van een een nieuwe informatiecentrum.

- advertentie -Eerder vonden de archeologen hier ook al resten van de dertiende-eeuwse stadsmuur van Den Bosch en funderingen van een oude poort.

Het is nog niet bekend uit welk jaar het poortwachtershuisje precies dateert en tot wanneer het werk gebruikt.

[caption id="attachment_12691" align="alignleft" width="265"]Sint-Romboutskathedraal - Foto: Ad Meskens

Archeologen hebben op het Sint-Romboutskerkhof…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: