‘Portret van Jezus’ terug in Bijbels Museum

‘Portret van Jezus’ uit de School van Rembrandt

Het schilderij Portret van Jezus is sinds enkele dagen weer te zien in het Bijbels Museum in Amsterdam. Enige tijd geleden bleek uit uitgebreid onderzoek dat dit schilderij met zekerheid afkomstig is uit het atelier van Rembrandt.

Of Rembrandt van Rijn zelf meewerkte aan het schilderij is niet bekend. Wel is dus duidelijk dat het werk afkomstig is uit de School van Rembrandt. Onderzoek heeft ook aangetoond dat het een werk werk is uit een serie van acht portretten van Christus. Deze zijn allemaal geschilderd naar een levend model.

Er bestaan vermoedens dat het werk gemaakt is door Rembrandt zelf, maar helemaal zeker is dit niet.

- advertentie -

Portret van Jezus is deafgelopen maanden geëxposeerd in het Louvre in Parijs, het Philadelphia Museum of Art en in het Detroit Institute of Arts.

Sinds afgelopen week is het doek dus weer te bewonderen in het Bijbels Museum in Amsterdam. Het werk wordt daar getoond in combinatie met de evangelisten van Jacob de Wit, een werk van Jacob Jordaens en de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. Het museum werkt momenteel aan de ontwikkeling van een online presentatie van het portret.

Verboden Boeken - Huckleberry Finn, 1920De Stadsbibliotheek Maastricht bestaat…
Landschap met molen bij maanlicht - Gerrit Jan Michaëlis…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: