Portret Vincent van Gogh naar China

Zelfportret uit 1887 – Foto: Rijksmuseum (klik voor vergroting)

Een beroemd zelfportret van Vincent van Gogh is de komende maanden te zien in het Capital Museum in Beijing.

Het gaat om een bekend zelfportret dat Van Gogh in 1887 maakte. Het werk is opgenomen in de tentoonstelling Van Gogh and the Amsterdam Impressionists. Deze door het Rijksmuseum Amsterdam en de stad Amsterdam samengestelde tentoonstelling vergezelt een handelsmissie naar China. De tentoonstelling is een kado van de stad Amsterdam aan China.Het zelfportret van Vincent van Gogh staat in de tentoonstelling centraal. Daarnaast worden er elf schilderijen van bekende Nederlandse tijdgenoten getoond. Zo zijn er tot 9 oktober in Beijing bijvoorbeeld ook werken van Isaac Israëls, George Breitner, Willem Witsen, Eduard Karsen en Willem de Zwart te zien.

- advertentie -

Volgens het Rijksmuseum laat de tentoonstelling de “geweldige bloei van de Nederlandse schilderkunst aan het einde van de negentiende eeuw” zien. Deze periode wordt ook wel de Nederlands tweede Gouden Eeuw genoemd.

Het Parijs van Eugène Atget - Foto: Nederlands FotomuseumIn…
Foto: Still YouTubeDe auto waarmee Karst Tates twee jaar…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: