Collectie portretten Helena Rubinstein geveild

Portret dat Graham Sutherland van Helena Rubinstein maakte

Bij veilinghuis Sotheby’s worden in mei en oktober een reeks portretten van cosmetica-koningin Helena Rubinstein (1870-1965) geveild.

Het gaat onder meer om portretten die gemaakt zijn door Salvador Dalí, Raoul Dufy en Pavel Tchelitchew. Helena Rubinstein werd bekend als oprichtster van een beroemd cosmeticamerk en wordt wel gezien als ’s wereld eerste vrouwelijke self-made miljonair.

Rubinstein werd in 1870 geboren in Polen en vertrok op 18-jarige leeftijd naar Australië waar ze haar voornaam

- advertentie -‘Chaja’ wijzigde in ‘Helana’. Nauwelijks twee jaar na aankomst in Australië begon ze gezichtscrèmes te verkopen. Het zaken doen bleek haar in het bloed te zetten. Al snel opende ze vestigingen in Londen, Parijs en de Verenigde Staten. Naast zakenvrouw was Rubinstein ook een groot kunstliefhebber en -verzamelaar. Ze liet verschillende gerenommeerde kunstenaars portretten van haar maken.

In totaal worden er bij Sotheby´s twintig portretten van het stijlicoon geveild. Topstuk is het werk Princess Arthchild Gourielle-Helena van Salvador Dalí. Dit kunstwerk dateert uit 1943 en toont Rubinstein vastgebonden met haar juwelen aan een rotsblok. Veilinghuis Sotheby´s verwacht dat dit werk ongeveer 1,5 miljoen dollar op gaat brengen.

Portret van een Afrikaanse man - Jan Janz Mostaert…
frans-hals-regenten-gasthuis-gr
Groepsportret van de regenten van het St. Elisabeths of…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: