Postmoderne hutspot – opkomst en ondergang van het NHM

Nationaal Historisch Museum

Dinsdagavond laat werd bij Het Uur van de Wolf de documentaire Postmoderne hutspot, over de totstandkoming van het nieuwe Nationaal Historisch Museum (NHM) uitgezonden.

De afgelopen drie jaar volgde documentairemaker Michiel van Erp de verschillende ontwikkelingen rond de totstandkoming van het NHM met zijn camera.

Toen Van Erp aan de documentaire begon was het NHM al volop in het nieuws. Er werd gediscussieerd over de locatie van het museum en de invulling ervan. Het nieuwe kabinet besloot uiteindelijk dat het museum geen pand zou krijgen en enige tijd later werd ook de subsidie voor digitale activiteiten stopgezet.

- advertentie -

{slide=Eerder op de avond besteedde ook Nieuwsuur aandacht aan de ‘zaak NHM’}
Voorafgaand aan de documentaire besteedde ook Nieuwsuur dinsdagavond aandacht aan de ontwikkelingen rond het NHM. De actualiteitenrubrieksprak onder meer met oud-minister Ronald Plasterk, Ad van Liempt, hij zat in de Raad van Toezicht voor het NHM en Boris van der Ham, Tweede Kamerlid voor D66, als lid van de vaste Kamercommissie voor cultuur destijds veel betrokken bij het NHM.


{/slide}

Bekijk de documentaire van Michiel van Erp hieronder terug. De video staat online tot 3 februari 2012

Postmoderne hutspot – opkomst en ondergang van het Nationaal Historisch Museum:

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Lees ook: Nationaal Historisch Museum is geschiedenis

MauritshuisNaar aanleiding van een grote verbouwing van het Mauritshuis…
UrsaabEven leek het erop dat de collectie van het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: