Postzegel voor elfstedentochtwinnaar Reinier Paping

Reinier tijdens de onthulling van de postzegel – Foto: PostNL

Elfstedentochtwinnaar Reinier Paping heeft woensdag zijn eigen postzegel ontvangen. De postzegel is uitgebracht omdat het dit jaar precies vijftig jaar geleden is dat Paping de Elfstedentocht van 1963 won.

De Reinier Paping-postzegels


PostNL besloot de schaatser te eren met een eigen postzegelvel, als herdenking aan zijn legendarische overwinning.
In ruim honderd jaar zijn er in totaal vijftien Elfstedentochten verreden. De meest tot de verbeelding sprekende tocht der tochten was de uitvoering van 18 januari 1963, die door Reinier Paping werd gewonnen.

Vanwege de barre weersomstandigheden kregen slechts 69 van de ruim 9000 deelnemers aan de toertocht toen een Elfstedenkruisje. Ook bij de wedstrijdrijders was de uitval bijzonder hoog – niet meer dan tien procent haalde de finish.

- advertentie -

Postzegel

Voor de Reinier Paping-postzegel is een foto van Henk Blansjaar gebruikt. Daarop is te zien hoe Paping in 1963 onder een brug in Witmarsum doorrijdt.

De beroemde schaatser ontving woensdag het eerste exemplaar van ‘zijn postzegel’ in de bibliotheek van Zwolle. Daar is ook een vitrine geplaatst met daarin de schaatsen die Paping in 1963 droeg.

Eigen postzegel voor Reinier Paping:

Openbaarheidsdag 2013Het is woensdag Openbaarheidsdag bij het Nationaal Archief.…
Grotschildering bij LascauxVolgens de Franse wetenschapper en filmmaker Marc…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: