Postzegelserie eert Anton Pieck

De Anton Pieck postzegels

PostNL heeft maandag 21 mei in het Anton Pieck Museum in Hattem (Gelderland) het eerste postzegelvel van de serie ‘Ambachtsman en Kunstenaar’ van Anton Pieck (1895-1987) overhandigd aan zijn kleindochter Els Spoor-Van Lier. Het is een voorbeeld van de creativiteit waartoe onder meer musea zich min of meer gedwongen zien om inkomsten te verwerven, omdat de subsidiekraan op een klein straaltje is gezet, erkende een woordvoedster van het museum eerlijk. “We hopen dat deze postzegels meer bezoek zullen genereren.”Dit jaar is het 25 jaar geleden dat Anton Pieck (1895-1987) overleed en 100 jaar geleden dat zijn eerste kalender verscheen. De romantische sfeer in zijn werken maakte hem geliefd bij een miljoenenpubliek en leverde hem kritiek op vanuit de kunstwereld.

Zijn werk is op ruime schaal verspreid, ook al omdat honderden illustraties in boeken verschenen en Pieck nog steeds veel aftrek vindt in de kerstkaartenindustrie. In het museum zijn, soms levensgroot, diverse staaltjes te zien van fotografisch nauwkeurige schildertechniek.

- advertentie -

Het eerste postzegelvel toont een intussen verdwenen poort in Utrecht. Het vel is te koop in alle postkantoren van PostNL, Brunawinkels en Collect Club. De complete serie zal bestaan uit 25 delen en is alleen verkrijgbaar via een abonnement. De complete postzegelserie is gelimiteerd tot 7.500 exemplaren.


~ André Horlings

Zanger Robin Gibb tijdens een optreden bij het AVRO-programma…
[caption id="attachment_16329" align="alignleft" width="265"]'Verwachtingen veel culturele instellingen onrealistisch'Volgens de Raad voor Cultuur…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: