Prado exposeert onlangs ontdekte Bruegel

De wijn van het Sint-Maartensfeest – Pieter Bruegel de Oude, 1565-1568

In het Prado-museum in Madrid is sinds maandag een werk van Pieter Bruegel de Oude te zien dat in 2010 werd ontdekt. Het museum heeft dat deze week bekendgemaakt.

Het gaat om het werk De wijn van het Sint-Maartensfeest. De eigenaren van dit werk brachten het doek met een afmeting van 148 bij 270,5 centimeter vorig jaar naar het Prado om het laten restaureren.Tijdens de restauratie kwam aan het licht dat het om een schilderij van Pieter Bruegel de Oude (ca. 1525-1569) ging. Zo werden bijvoorbeeld, met behulp van radiografie, fragmenten van de handtekening van de Vlaamse meester, ontdekt.

- advertentie -

Het doek werd waarschijnlijk tussen 1565 en 1568 door de kunstschilder gemaakt.

Het Prado exposeert De wijn van het Sint-Maartensfeest tot en met 25 maart 2012.

chalcografie-domenech-rozenkrans-gr
Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans - Francisco Domenech, 1488 -…
[caption id="attachment_13991" align="alignleft" width="265"]Anoniem, Maria als Mater Dolorosa (ca. 1500-1510) - RijksmuseumHet…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: